Meestal moet de brandweer uitrukken om een kat uit de boom te redden. Maar in AustraliŽ is een Nederlandse toeriste dit weekend uit een boom gered. Margot Rijk is hot news aan de andere kant van de wereld.
De 24-jarige Margot had een trip naar de beroemde parade van de pinguÔns geboekt, maar besloot vooraf nog een wandeling te maken. Het ging hopeloos mis. Ze verdwaalde en kwam in een moeras terecht.
"Ik schreeuwde, maar niemand kon me horen", vertelt de toeriste aan het Australische news.com.au. Ze raakte van het pad af en stond op een gegeven moment tot haar knieŽn in het water. Toen er iets naar haar toe kwam zwemmen, raakte ze in paniek. Ze dacht aan een krokodil en klom in een boom.
In wanhoop belde ze met haar mobieltje haar zus in Nederland in plaats van het plaatselijke alarmnummer. Toen de gealarmeerde politiehelikopter overvloog, trok Margot de aandacht met het verlichte schermpje van haar gsm en kon ze snel worden gered.
"Ik was bang dat ik de nacht in de boom door zou moeten hebben, omdat het al donker werd. Ik ben echt zo blij dat ik gered ben", vertelt de 24-jarige die er voorlopig niet meer alleen op uit trekt.
Dat laatste lijkt ons geen slechte beslissing. Foto