Geschrokken maar ongedeerd is een vrouw aan de Zomerdijk in Wanneperveen vanmiddag door de brandweer uit drijfzand gered. Op weg naar een groep paarden in de wei zakte ze plots weg en kwam tot haar middel vast te zitten.

Het lukte haar niet meer om op eigen krachten uit haar penibele situatie te komen. Gelukkig schoot de brandweer van Zwartsluis te hulp in de vorm van een telescopisch ladder en wat spierkracht. Eenmaal op de kant bleek de vrouw verder ongedeerd, maar zat ze natuurlijk wel onder de blubber.

De brandweer spoelde haar eerst af met de brandweerslang en vervolgens werd ze opgevangen op de nabijgelegen manege Hoeve Beukers waar ze meteen onder de douche kon. Volgens eigenaar Roy Stanneveld is de vrouw geen onbekende voor hem. Zij heeft een eigen paard in de pensionstalling van de manege.

Hoeve Beukers ligt aan de weg tussen Beukersluis en Meppel en grenst direct aan veengebied dat onderdeel is van De Weerribben van Natuurmonumenten. De paarden mogen in dat gebied vrij rondlopen. De vrouw zou vanaf de hoeve via een doorsteek naar de paarden hebben willen lopen maar zag daarbij het drijfzand over het hoofd. ,,Niet zo handig’’, zegt de eigenaar, ,,maar dat weet ze nu zelf ook.’’