Een 72-jarige automobilist uit Venlo trok maandag wel heel erg de aandacht van de medewerkers van het Verkeershandhavingsteam. Hij reed met zijn personenauto langs de controlelocatie aan de Groot Bollerweg in zijn woonplaats. Onder en aan de zijkant van zijn auto had de man een grote partij hout met een lengte van wel 6 meter vastgebonden.
Omstreeks 11.45 uur kregen de agenten de auto van de man in het vizier. De automobilist had op provisorische manier met touw een hoeveelheid latten en planken onder zijn auto en aan de rechterkant langs het portier gebonden. Grote stukken plastic waaiden er achteraan. Een motoragent reed de auto na en leidde deze terug naar de controlelocatie, waarbij een spoorwegovergang moest worden genomen. Hierbij bleef de auto zelfs op het ongelijke weggedeelte van de overweg steken, omdat er tussen het hout onder de auto en het wegdek maar ongeveer 10 cm ruimte was. De auto kon met veel moeite en gas geven de overweg over komen.
Omdat deze lading een gevaar betekende voor fietsers en voetgangers en hinder veroorzaakte voor het overige verkeer, werd de auto staande gehouden. Bij plotseling remmen of een aanrijding zou de lading ernstig letsel hebben kunnen veroorzaken aan de tegenpartij.
De politie heeft proces-verbaal tegen de man opgemaakt en zijn rijbewijs ingevorderd. Foto