De Amerikaanse staat Ohio vormt dezer dagen het toneel van zeer zeldzaam geweld binnen de Amishgemeenschap. Er zijn gewonden gevallen.
Een afvallige groep Amish scheert baarden en ander hoofdhaar af van andere Amish. Het afscheren van het haar is heel vernederend bij de gemeenschap.
De aanvallen van de afvallige groep hebben plaatsgevonden in vier verschillende delen van de staat, waar de meeste Amish wonen. Volgens lokale autoriteiten heeft de ruzie te maken met een vete tussen 18 families, die op één na allemaal verwant zijn aan elkaar.
Meerdere personen raakten de afgelopen weken lichtgewond. Ook vrouwen worden slachtoffer van de knippende bendes, melden slachtoffers aan persbureau Associated Press. Maar niemand heeft nog aangifte gedaan bij de politie. De Amishgemeenschap staat bekend als uiterst gesloten. Zij lossen hun problemen doorgaans zelf op. Daarbij staan ze zeer wantrouwend tegenover de politie.
De Amish zijn een gelovige agrarische gemeenschap die heel eenvoudig, zelfvoorzienend leven. Doorgaans zijn de Amish sterk pacifistisch. Ze hechten zeer aan de waarden van het gezin en leven grotendeels zoals ze in de 19de eeuw ook al deden.