Op een vlucht van Singapore naar Auckland is een 31-jarige man uit Nieuw-Zeeland om het leven gekomen, doordat hij stikte in zijn vliegtuigmaaltijd. Het ene moment waren we elkaar nog aan het kussen, en hielden we elkaars hand vast, het volgende moment was hij aan het stikken, vertelde zijn vriendin Vanessa Preechakul (27).
Een dokter verklaarde de man, Robert Rippingale, negentig minuten na opstijgen dood. Hij werd overgebracht naar een afgesloten rustruimte, waar zijn lichaam de rest van de elf uur durende vlucht opgebaard werd, zo schrijft de Herald on Sunday.
Volgens de vrouw was Rippingale zijn vleesmaaltijd aan het eten terwijl hij een film aan het kijken was. Eerst zag ze hem trillen, maar besefte ze nog niet dat er iets fout was. Ik dacht dat hij heel hard aan het lachen was, maar toen keek ik naar zn gezicht en zag ik zn ogen wegrollen. Hij kon niet meer praten. Zijn lippen werden paars. Een dokter en twee verpleegster aan boord konden hem niet meer redden.
Een woordvoerder van de Australische luchtvaartmaatschappij Jetstar, Andrew McGinnes, zei dat de doodsoorzaak onbekend was en dat er een onderzoek komt. Hij betuigde ook zijn steun aan de familie.