Een vliegtuig van Virgin Australia heeft dinsdag moeten omkeren omdat het enorm stonk in het vliegtuig. Maar wat zorgde er nou precies voor die stank?

Een aantal passagiers van de vlucht van Los Angeles naar Christcurch zegt dat het vliegtuig na drie uur vliegen omdraaide omdat de wc kapot was, meldt the New Zealand Herald.

Over de oorzaak van de stank twijfelt passagier Julia Malley uit Christchurch geen seconde, vertelt ze de krant. "We konden de uitwerpselen in het gangpad zien, compleet met wc-papier, het was heel duidelijk. Ze zeiden dat ze het zouden opruimen, maar toen dat gebeurd was, bleef de stank."

Het cabinepersoneel zou geadviseerd hebben om maskers op te doen, maar dat hielp niet tegen de stank: "Na drie uur zeiden ze: 'Sorry, we moeten omdraaien omdat het niet veilig is'."

Iemand van het vliegtuigpersoneel zou tijdens de vlucht nog gezegd hebben dat het een 'shit-situatie' was.

Maar Virgin Australia heeft een heel andere lezing. De vliegtuigmaatschappij beweert dat de uitspraken van de passagiers onzin zijn. De gootsteen zou lekken, niet de wc. "In overeenstemming met de procedures heeft de kapitein besloten om terug te vliegen."

De veiligheid van de passagiers was nooit in gevaar, benadrukt de vliegtuigmaatschappij. Het vliegtuig is inmiddels geÔnspecteerd en kan weer gebruikt worden.