Een Chinese fan van de Schotse groep 'the Proclaimers' kreeg meer dan ze vroeg toen ze (voor de grap) tegen haar vriend zei dat ze pas met hem zou trouwen als hij 1000 mijl voor haar gelopen had.
Ling Hseuh, 23, refereerde met haar opmerking aan het duo's liedje '500 Miles' nadat de 29-jarige Liu Peiwen haar ten huwelijk had gevraagd.
Het refrein van dat liedje gaat ongeveer: 'Ik zou 500 mijl lopen, en dan nóg eens 500 om op je drempel neer te storten'.
Maar vóór Ling kon zeggen dat ze maar een geintje maken had Liu al een rugzak gekocht en was vertrokken uit Henan op zijn 'trekking-Marathon'.
Hij zei: "De afstand van hier tot haar woonplaats in de provincie Guangdong, in zuid-oost China is 1600 km, hetgeen bijna exact 1000 mijl is. Wanneer ik daar aankom zal ik aankloppen en haar nog eens vragen, ik hoop dat ze dán JA zegt."
Ling vertelde de plaatselijke pers: "Hij is zo'n mafkees, ik zou toch wel met hem getrouwd zijn, ik maakte gewoon een grapje over die 1000 mijl."
Ze voegde er aan toe: "Hij was al op weg voor ik er erg in had."
De trip gaat naar verwachting 6 weken duren en Liu voegde er aan toe: "Ik vindt het heerlijk om te lopen en heb altijd al meer van het land willen zien, maar m'n liefde gaf nét het laatste zetje dat ik nog nodig had om op pad te gaan." Foto