De Nederlandse Jasmijn Rijcken is op dit moment in New York om mee te doen aan de Amsterdam Bike Show. Toen zij als een echte Hollandse meid haar stalen ros beklom, keek ze gek op toen ze even later reeds op ‘Uncle Agent’ stuitte…….

Hij wilde haar op de bon slingeren vanwege haar te korte rokje. Dat mag niet in deze metropool, omdat andere (mannelijke) weggebruikers daar nog weleens door van hun padje kunnen geraken. Op het moment dat de dienstklopper haar gegevens noteerde, kwam hij erachter dat zij uit Nederland kwam. Zij wist hem te overtuigen dat dergelijke kleding in Nederland heel normaal is en daarom bleef het bij een waarschuwing, maar zij diende een volgende keer wel een broek te dragen.

Jasmijn: “Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte, totdat ik merkte dat hij echt kwaad werd. Hij vond dat ik buitengewoon gevaarlijk bezig was en daar zou ik een bekeuring voor krijgen. Ik wist werkelijk niet wat ik hoorde. Pas toen hij ontdekte dat ik niet uit de VS kwam, bedaarde hij enigszins. Ik mocht verder rijden, maar moest beloven volgende keer een broek aan te trekken.”