Een Amerikaans reisbureau biedt voor 60.000 dollar een duiktrip aan naar het wrak van de Titanic.
Zo'n film blijft natuurlijk maar surrogaat. Wie de echte Titanic wil zien, kan een reis boeken naar het wrak van het schip dat op meer dan drie kilometer diepte voor de kust van Newfoundland ligt. Het schip verging in 1912.
De reis brengt je eerst naar een schip van het Russisch instituut voor oceanologie. Daar breng je een paar dagen door, gevuld met lezingen en briefings.
Op een zeker moment, afhankelijk van het weer, daal je af met een speciaal duikbootje. Daarin is slechts plaats voor een bestuurder en twee passagiers. Je blijft dan 11 tot 12 uur onder water. Bij het wrak zet de duikboot z'n schijnwerpers aan zodat je zicht krijgt op de boeg, de anker kettingen en misschien de beroemde trap. Met een beetje 'geluk' zie je persoonlijke bezittingen van de passagiers, zoals een tas of schoen, schrijft het reisbureau Bluefis uit Los Angeles, de organisator.
Aldus CNN Money . Daar vind je ook een filmpje over de trip.
Met de opbrengst van de trips financieren de Russen hun onderzoek. Ze hebben slechts 20 plaatsen beschikbaar. Vier zouden er nu zijn verkocht raison van 59.680 dollar.
Bluefish is gespecialiseerd in luxe reizen. Je kunt er ook een ruimtevlucht boeken bij Richard Branson's Virgin Galactic, op haaien vissen, of naar de Noordpool gaan.
Tussen 2002 en 2006 stond zo'n tripje naar de Titanic ook al op het programma. Nu de economie herstelt, ziet het bureau weer brood in de reis.