Goed nieuws. Een Australische wetenschapper heeft naar eigen zeggen ontdekt dat witte haaien, ook wel bekend als mensenhaaien omdat zij onze soort wel eens verorberen als maaltijd, rustiger en minder agressief worden als zij naar AC/DC luisteren.
Dit beweert Matt Waller die onderzoekt hoe het gedrag van haaien wordt beïnvloed door muziek. Wat blijkt, de gigantische roofvissen reageren een stuk kalmer als er in hun omgeving nummers opstaan van rockband AC/DC. Met name 'You Shook Me All Night Long' zou de haaien zachtaardiger maken.
"Ik praatte met een duiker uit Guadeloupe en [hij vertelde] dat duikers muziek spelen in het water en dat er nummers zijn die het gedrag van haaien veranderen", vertelt de wetenschapper. "Ik ben vervolgens door mijn albumcollectie gegaan en AC/DC was erg succesvol. Hun gedrag werd onderzoekender en veel minder agressief. Een paar keer wreven ze met hun hoofden langs de speaker [in het water] wat heel bizar was."
Witte haaien hebben overigens geen oren, maar reageren op frequenties en vibraties, legt Waller uit. Kennelijk kunnen de beestjes de vibe van AC/DC zeer waarderen. "Ik denk dat als er iets is dat [haaien] aantrekt er natuurlijk ook iets is dat ze afschrikt. Misschien wel Justin Bieber, wie weet."