Een voormalige bankier uit het plaatsje Rock Hill, in de Amerikaanse staat South-Carolina, is gesnapt bij het stelen van donaties voor een kerkcollecte.
Predikant Charles Voss van de episcopale kerk 'Our Saviour' in Rock Hill stapte afgelopen week naar de politie. De eerwaarde Voss had de indruk dat iemand systematisch geld wegnam uit de collectezakjes van de kerk.
De politie zette een verborgen camera neer in de kerkruimte waar de collectegelden werden bewaard. De camera legde vast dat een man de kluis openmaakte waar de collectezakjes zich bevonden, en daar geld uitnam.
Aangezien het geld vooraf geteld was, kon worden vastgesteld dat een bedrag van 83 dollar was ontvreemd, zo meldt de lokale krant The Herald uit Rock Hill.
De politie deed verdere naspeuringen en op 18 mei gaf de man zichzelf aan. Het bleek te gaan om de 61-jarige Robert Yoffie, die tot 2001 directeur was bij de Rock Hill Bank & Trust.
Yoffie werd in 2002 veroordeeld en kreeg een jaar celstraf wegens betrokkenheid bij een fraudezaak, waarbij voor bijna tien miljoen dollar was gesjoemeld met beleggingsfondsen.
De ex-bankier moet nu terecht staan voor kruimeldiefstal.