In het Britse Hythe heeft de bewakingscamera van een krantenwinkel deze week gefilmd hoe klanten zonder scrupules aan de haal gaan met een collectebus voor een terminaal ziek meisje.
De dieven weten duidelijk wat ze doen. Op de beelden is te zien hoe een vrouw de kassière afleidt en het zicht op het doosje blokkeert. De jongen achter haar neemt de collectebus vervolgens van de toonbank en stopt de inhoud in zijn tas. Er zou omgerekend ongeveer 75 euro ingezeten hebben.

Het geld dat winkeleigenaar Mikin Patel inzamelde, was bestemd voor een zieke tiener uit Dover die kampt met een kwaadaardige tumor, zo meldt de regionale nieuwssite Kent Online. De politie van Kent is een onderzoek gestart.

Kelly Turner heeft nog maar twee jaar te leven, maar zou kunnen gered worden met een speciale maar peperdure behandeling in het Memorial Sloan Kettering Cancer Centre in New York. Die kost maar liefst 1 miljoen pond (1,18 miljoen euro), waarvan nog maar een fractie is ingezameld. Het meisje heeft al negen chemokuren ondergaan, maar de behandeling in Amerika zou haar enige hoop zijn.

Winkeleigenaar Mikin Patel is woest op de dieven. 'Uiteindelijk willen we alleen maar helpen. Als er dan mensen komen om geld voor goede doelen te jatten, dan word ik zo boos.' Hij was op het idee gekomen voor de collectebus door zijn moeder die in een ziekenhuis in Dover werkt waar ook geld ingezameld wordt.