VEENENDAAL - Supporters van GVVV hebben een echte GVVV-auto geregeld. De fans hebben een blauwe auto met het kenteken 47-GV-VV op de kop getikt.
Aan een tafel in de kantine ontstaan soms de beste ideeën. Een supporter van GVVV gooide tijdens de nababbel van een wedstrijd een 'fantasie' in de groep. 'We zouden eigenlijk een echte GVVV-auto moeten hebben voor de uitwedstrijden, zodat de bezoekers en iedereen die we onderweg tegenkomen kunnen zien waar we voor staan.'
De brainstormsessie ging verder. Het moet een blauw-witte auto zijn, dat was al snel bedacht. Een ander haakte hier weer op in door te stellen dat het nummerbord dan wel de letters GV-VV moest hebben. Daarna werd de lat nog hoger gelegd. Er kan maar één getal voor staan, was de volgende 'eis': 47. Het jaar van de oprichting van GVVV.
Er rijdt maar één exemplaar rond met deze plaat. De weken erna werd steeds meer gepraat over het idee. De gegevens van de auto werden op de site van RDW opgezocht. Het bleek om een Rover 25 te gaan. Verder zoeken leverde op dat de auto in Apeldoorn moest staan. De eigenaresse werd gepolst en zij wilde de auto wel verkopen aan de GVVV-ers.
Ondertussen is de auto naar Schadenet Jansen op de Bobinestraat in Veenendaal gebracht. Enthousiast over deze actie heeft deze firma aangeboden de auto voor de supporters kosteloos over te spuiten. Dat hij overgespoten moest worden was uiteraard nodig, want de kleur van de Rover met het nummerbord 47-GV-VV was namelijk rood.
Afgelopen week was de auto gereed en zaterdag was hij te bezichtigen op het sportpark. Voortaan zal hij de supporters, elke uitwedstrijd van GVVV naar het sportpark van de tegenstander brengen. Te beginnen op 14 mei naar Nijkerk waar gespeeld gaat worden tegen NSC.