Feyenoordsupporters die overlijden kunnen vanaf volgende maand worden begraven op een speciale plek. Op de Zuiderbegraafplaats in Rotterdam komt een speciaal Feyenoord-vak. Dat heeft de gemeente Rotterdam bekendgemaakt.

Het speciale Feyenoordvak wordt bekleed met gras dat in de Kuip groeit. Voor Feyenoordfans die gecremeerd worden, komt er ook een strooiveld in de vorm van het stadion. Verder komt er een Feyenoordmonument op de begraafplaats.

Het gras voor het Feyenoordvak wordt zaterdag van het stadion naar de Zuiderbegraafplaats gebracht. Het wordt daarvoor door wethouder Joost Eerdmans en Feyenoord-directielid Mark Koevermans uitgestoken.

Verschillende voetbalclubs bieden nabestaanden de mogelijkheid om vorm te geven aan de clubliefde van overleden fans. Zo heeft ook de Duitse voetbalclub HSV een begraafplaats voor fans.

Ajax heeft sinds 1996 op Herdenkingsveld Westgaarde een strooiveld waar de as van overleden supporters kan worden verstrooid.

Feyenoord had ook al een eigen uitvaart. Net als FC Twente, dat een regeling met een uitvaartverzorger heeft waarmee overleden fans een FC Twente Uitvaart kunnen krijgen.