Een Singaporese soldaat die gefotografeerd werd terwijl een huishoudhulp met zijn plunjebaal liep te sjouwen heeft zichzelf bekend gemaakt bij zijn commandant en ondergaat momenteel 'counseling', zo meldden officials.
De soldaat had spijt betuigd aldus Defensie-medewerker kolonel Desmond Tan.
De rekruut onderging op dat moment de periode van fysieke training voorafgaand aan de militaire basistraining.
De foto, die eerst bekendheid verwierf via de sociale mediasites, heeft geleid tot discussies in Singapore over of dienstplichtigen en hun training wel afdoende stoer zijn.
De foto toont de soldaat in uniform, lopend op een paadje, terwijl zijn huishoudster achter hem aankomt met zijn militaire plunjebaal.
"De soldaat heeft zich bekend gemaakt", zegt kolonel Tan. "Hij heeft berouw en hij weet dat het verkeerd was dit toe te laten.
Hij is in contact geweest met hulpverleners en vervolgt nu zijn training."
De SAF (Singapore Armed Forces) heeft alle leden er nogmaals aan herinnerd dat ze hun publieke gedrag in de gaten moeten houden. Singapore kent nog de dienstplicht. Iedere capabele man en de 2e generatie permanente bewoners van meer dan 18 jaar oud moet twee jaar militaire training gehad hebben.
De soldaat waar het hier over ging onderging de fysieke training, voorafgaande aan de negen weken durende militaire basistraining.
Foto