In ItaliŽ heeft een roversbende voor circa 3,5 miljoen euro aan goud gestolen met een uiterst brutale kraak. Het dorpje Poggio Bagnoli, vlakbij een gouddepot, werd volledig geblokkeerd. De goudkraak waarbij zo'n 100 kilogram goud ter waarde van 3,5 miljoen euro uit het gouddepot bij het Toscaanse dorpje Poggio Bagnoli is ontvreemd, vergde zorgvuldige planning.
Afgelopen dinsdag zette een bende van circa tien man in de vroege morgen de toegangswegen naar het dorp af met verkeersborden en machines voor wegwerkzaamheden.
Vervolgens zetten de rovers een sloopmachine met drilboor in, waarmee een buitenmuur van het goudepot werd omgehaald en vervolgens de ruimte werd geramd waard zich goudkluizen bevonden.
De politie reageerde op het alarm, maar liep vertraging op door de wegblokkades, zo meldt onder meer The Daily Mail. De rovers hadden daardoor voldoende tijd om weg te komen met honderd kilogram goud.
De kraak waarbij gestolen voertuigen van de gemeente werden gebruikt heeft volgens veiligheidsexperts maanden voorbereiding gevergd. Vermoed wordt dat het een maffia-operatie is geweest, aldus de Daily Mail.