Een 48-jarige vrouw uit Massachusetts is er in geslaagd om een alligator van maar liefst 465 kilo te doden. De foto's en filmpjes van het dier samen met de Amerikaanse zijn ondertussen een hit op internet geworden.
Mary Ellen Mara-Christian kreeg een vergunning voor de alligator-jacht in South Carolina. Tijdens die jacht worden 1.000 jachtvergunningen toegekend en de jagers mogen maar één alligator doden. “Ik kwam naar South Carolina in de hoop een grote alligator te vinden, maar ik had niet verwacht dat ik zo'n grote zou vangen”, zei Mary aan CNN. “Het was een geweldige ervaring.”
Vooral het verschil in omvang tussen Mary Ellen Mara-Christian en de alligator is bijzonder. De vrouw is zo'n 1,65 meter en weegt maar 52 kilo, terwijl de alligator 3,9 meter lang is en 465 kilo weegt.
“Het duurde twee uur vooraleer ik het dier goed in het vizier kon nemen”, ging de vrouw verder. “Mijn vuurwapen bleek echter niet krachtig genoeg om het dier te doden. Daardoor moest ik met mijn mes zijn ruggengraat doorsnijden.”
Het dier, dat waarschijnlijk tussen de 60 en de 70 jaar oud is, zal nu worden opgezet zodat Mary haar jachttrofee een plaatsje in huis kan geven. Dierenliefhebbers reageren vol afschuw op het hele verhaal.