Algerijnse hackers hebben bij vergissing een aanval gepleegd op een Brits kasteel dat vooral bekend staat vanwege de jaarlijkse teddyberen-picknick nadat zij het per abuis verwarden met een IsraŽlisch fort.
De hackers haalden Belvoir Castle in Leicestershire en Belvoir Fortress, dat zich 2000 mijl weg in IsraŽl bevindt, door elkaar, meldde de Daily Telegraph.
Ze kaapten de homepage van het kasteel en zetten beelden van de Algerijnse vlag op de plaats waar platen van de zetel van de Hertog van Rutland hoorden te staan. Belvoir Castle was een basis van de Royalisten en de Engelse burgeroorlog maar is in de moderne tijd vooral bekend om het jaarlijks terugkerende feest van de teddyberen-picknick die in de tuinen rond het kasteel gehouden wordt. In tegenstelling tot het kasteel was het fort een plaats waar de kruisridders zich verdedigden tegen de moslim-strijdkrachten die het koninkrijk Jeruzalem wilden aanvallen in 1168. De Algerijnse actiegroep die zich Dz-SeC noemt heeft de verantwoordelijkheid opgeŽist in Arabische teksten die op de site van het kasteel verschenen: De reden van deze aanval is het bestaan van de staat IsraŽl. De boodschap vervolgde nog: De wetten van het internet beschermen de onschuldigen niet, met dank aan alle piraten van Algerije. Een woordvoerster van het Kasteel zei: "We hebben helemaal niets te maken met het Midden-Oosten. Ik heb net zelf meegewerkt aan het organiseren van de teddybears-picnic." Foto