Een Tilburgse vader heeft gisteravond zijn 18-jarige zoon aangegeven nadat hij hem had herkend op een opsporingsfilmpje. De vader had van een vriend een tip gekregen dat de jongen als overvaller op bewakingsbeelden was te zien die de politie op YouTube had gezet.
De jongen probeerde op 14 maart samen met een kompaan een 20-jarige vrouw te beroven op het Bart van Peltplein in Tilburg. Ze bedreigden de vrouw daarbij met een voorwerp dat op een vuurwapen leek en eisten dat ze geld zou pinnen.
Doordat de vrouw zich van schrik haar pincode niet meer kon herinneren, mislukte de overval. De daders gingen ervandoor met haar pinpas.
Aan de zaak werd aandacht besteed in het tv-programma Opsporing Verzocht en beelden van het voorval werden online gezet. "De vader zag tot zijn eigen verbazing zijn zoon op de beelden", aldus de politie. "Hij confronteerde de verdachte daarmee, die de beroving bekende."
De jongen werd door de politie ingerekend. Bij hem thuis werd een balletjespistool gevonden dat mogelijk is gebruikt bij de overval. De politie zoekt nog naar de tweede dader.