De dikste tiener van Groot-BrittanniŽ is maar liefst 117 kilo afgevallen! Het meisje, Georgia Davis, is 16 jaar en woog maar liefst 210 kilo. Dit enorme gewichtsverlies bereikte ze door naar een kamp voor dikke mensen in Amerika te gaan. Ze heeft daar negen maanden gezeten en weegt nu nog 93 kilo. Ze is inmiddels weer thuis bij haar moeder, maar wil binnenkort verder gaan afvallen naar een gewicht van ongeveer 76 kilo.

De reden voor Georgia om af te gaan vallen was dat de dokter tegen haar had gezegd dat als ze niet direct ging afvallen, ze niet lang meer zou leven. Georgia is maar 167,5 cm lang en had dus een BMI van maar liefst 75! Eenmaal in het kamp kreeg ze een streng dieet en ze moest dagelijks 10.000 stappen zetten. Het meisje was verslaafd aan chocolade, maar heeft inmiddels een heel nieuwe leefstijl. Georgia: "Ik ben in plaats van het dikste meisje van Groot-BrittanniŽ nu het gelukkigste meisje. Ik heb zoveel meer energie. Thuis wist ik nooit wat ik moest eten, maar ik at alleen maar hele vette dingen."

Het meisje is nu natuurlijk nog steeds veel te zwaar, BMI van 33, maar vergeleken met waar ze vandaan komt is dit al een enorme verbetering voor haar gezondheid. Als het haar lukt om verder af te vallen naar een gezond gewicht, is de kans op een lang en gezond leven erg groot.
Foto