Drie jongeren die naar eigen zeggen met een verborgen camera een internetprogramma aan het maken waren, zijn maandag opgepakt in Wassenaar. Het drietal heeft een aantal inwoners van de Zuid-Hollandse gemeente volgens de politie de stuipen op het lijf gejaagd.

De veronderstelde programmamakers zijn een 25-jarige vrouw uit Amsterdam en twee mannen van 22 en 23 jaar uit Hilversum en Gorinchem. De Amsterdamse belde aan bij een willekeurige man met de mededeling dat zijn huishouden verantwoordelijk was voor geluidsoverlast. De vrouw hield de man voor dat hij deze veronderstelde overlast voor dertig euro kon afkopen.

Op het moment dat de bewoner de deur wilde sluiten vanwege het vreemde verhaal, zag hij twee donker geklede mannen uit een auto stappen. Die renden vervolgens naar zijn huis en begonnen op de ramen te kloppen en driftig aan te bellen. Het volgens de politie hevig geschrokken gezin vluchtte aan de achterzijde de woning uit en sloeg via de buren alarm.

Het drietal werd in de omgeving van de woning aan de Storm van 's-Gravesandeweg in de kladden gegrepen. Op een politiebureau verklaarden de verdachten dat zij bij meer adressen een soortgelijke klucht hadden uitgehaald.

De drie zaten dinsdag nog vast. Ze hebben volgens de politie verklaard dat zij voor een online programma mensen met een verborgen camera in de maling wilden nemen.