De politie heeft vorige week bij invallen in twee aangrenzende woningen in het Gelderse Wezep twee wel heel bijzondere wietkwekerijen gevonden. In de ene woning was de hennep verborgen in een uitgegraven kruipruimte, in de andere waren plantages gemaakt onder de tuin en onder de tuinvijver. De bewoner van de laatste woning verklaarde donderdag tegenover de politie bijna een jaar te hebben gewerkt aan de ondergrondse wietkwekerij. In de kwekerij in de kruipruimte van de woning aan de Spoorlaan werden 199 plantjes gevonden. Bij de andere woning in dezelfde straat was de plantage onder de tuin nog in aanbouw. In die onder de vijver groeiden 210 planten. De ruimte onder de vijver was ongeveer zestien vierkante meter groot en een meter hoog en werd gestut door balken. De verborgen plantage kon worden bereikt via enkele luiken en een trap. De ruimte onder de woning was twaalf vierkante meter groot en ook een meter hoog.
In een van de woningen werd de zolder gebruikt om de hennep te drogen. In die woning werd een halve kilo hennep gevonden en een som contant geld. De planten, de apparatuur de hennep en het geld zijn in beslag genomen.
De bewoners van de woningen, mannen van 32 en 43 jaar, hebben vorige week vrijdag een proces-verbaal gekregen. Zij moeten later voor de rechter verschijnen. De 43-jarige man is de zondag daarna in zijn woning opnieuw aangehouden omdat hij de andere man zou hebben bedreigd. Hij zit nog vast en moet zich ook hiervoor later bij de rechter verantwoorden.