Je hebt overtreders, je hebt recidivisten, je hebt veelplegers én je hebt een 22-jarige man die gesnapt werd op de snelweg bij Zwolle. Deze week werd hij voor maar liefst de vijftiende keer betrapt op het rijden zonder rijbewijs. Daarom gaat hij nu de cel in.

Dat meldt het Team Verkeer van de politie op Instagram. De Bosschenaar werd betrapt op de A28 bij Zwolle. Agenten wilden hem vlak voor een afrit controleren. Terwijl de politiemensen de afrit namen, ging de bestuurder plots rechtdoor. Even later zagen ze de auto echter weer rijden.

,,De bestuurder bleek met de passagier van plaats gewisseld te hebben. Bij de aanhouding werd dit natuurlijk ontkend. De bestuurder (de eerste) werd aangehouden op verdenking van rijden onder invloed van drugs, maar hij weigerde de speekseltest en de bloedproef”, zegt de politie.

Op het politiebureau bleek hij een valse naam te hebben opgegeven. Ook bleek dat hij gereden had zonder rijbewijs en dat dit de vijftiende keer was. ,,Volgens afspraak met het OM zal hij bij elke herhaling een gevangenisstraf uit moeten zitten. En ‘toevallig’ had hij nog een straf van 22 dagen openstaan.” Hij is naar de gevangenis gestuurd met verschillende proces-verbalen.