BEEK-UBBERGEN - Marechaussees hebben donderdagavond een 41-jarige bestuurder van de weg gehaald op de Nieuwe Rijksweg bij Beek-Ubbergen. Tijdens een controle pikten ze de man eruit en bleek dat hij zich schuldig maakte aan liefst zes overtredingen.
Ten eerste had de man uit Helmond nog een gevangenisstraf van bijna twee maanden openstaan. Daarnaast stond er nog een boete open van dik 800 euro. Tijdens de controle kregen de marechaussees de indruk dat de man onder invloed was. Een speekseltest bevestigde dit vermoeden: de bestuurder bleek THC, amfetamine en cocaïne te hebben gebruikt.
Bij die drie overtredingen bleef het niet. Het rijbewijs van de bestuurder bleek al sinds 2016 ongeldig verklaard te zijn. Zijn aanhouding bij Beek-Ubbergen was al de achtste voor het rijden met een ongeldig rijbewijs. Daarnaast bleken de kentekenplaten op zijn auto vals en stond het voertuig al sinds 2020 niet meer op naam.
Met in totaal zes overtredingen op zijn naam werd de Helmonder aangehouden. Zijn auto is inbeslaggenomen en de man zelf is vastgezet in Arnhem.