De één vindt zichzelf officieel oud als ‘ie de dertig aantikt, de ander ziet zichzelf op z’n 85e nog jong en jeugdig. Nieuw onderzoek wijst uit wanneer iemand officieel écht oud is.

Wanneer je de 76 aantikt, mag je jezelf met recht onder ‘oude mensen’ scharen. Uit onderzoek van Treasure Trails. Het bedrijf organiseert speurtochten waar jong én oud kan schatzoeken in Engeland. Ze wilden weten wanneer iemand nou te oud is voor zo’n spelletje.

Wat blijkt? De pensionado van nu vindt zichzelf pas ergens in de 70 oud. Bijna veertig procent vindt zelfs dat je pas oud bent als je over de tachtig bent. Ook voelen de ondervraagde bejaarden zich jonger dan hun eigen ouders op dezelfde leeftijd.

Bijna de helft van de ondervraagden vindt dat 60 het nieuwe 40 is en ziet zichzelf als energieker dan de eigen kinderen.Het geheim om jong te blijven is simpel volgens de ondervraagden: spendeer tijd met je kleinkinderen en los puzzels op.

Wellicht is dat ook een beetje de doelgroep die Treasure Trails onderzocht, ze focussen zich namelijk deels op opa’s en oma’s. We moeten het ze nageven: prima argument om wat meer van je producten te verkopen.