De dierenambulance in het Noord-Hollandse Velsen kreeg vanmiddag een bijzondere melding. Niet van een kat in nood, maar van een dolfijn die een uitje maakte naar Amsterdam. De dolfijn zwom bij IJmuiden door de sluizen achter een vrachtschip aan.

,,In de tien jaar dat ik nu voor de dierenambulance werk, zijn hier nog nooit levende dolfijnen geweest”, vertelt vrijwilliger Larissa Beck van de dierenambulance tegen NH Nieuws. De dolfijn, een tuimelaar, volgde het vrachtschip al dagen en bleef eenmaal in de haven maar rond een rubberen bootje zwemmen dat aan het vrachtschip vastzat. Inmiddels zwemt de dolfijn rond bij de haven van Amsterdam.

Het zou volgens de Velsense dierenambulance gaan om een beroemde Franse dolfijn die Jean Floc’h wordt genoemd. Die wordt vaak in de streek Bretagne gespot en volgt daar geregeld schepen. SOS Dolfijn is bezig de dolfijn weer de haven uit te begeleiden, terug naar de Noordzee. De opvang roept op niet naar de haven te komen om een glimp van het dier te kunnen opvangen, omdat dat de reddingsoperatie kan verstoren.
Foto

Eind maart gingen nepbeelden de wereld over van een dolfijn die in de grachten van Venetië rond zou zwemmen. Die bleken gefotoshopt.