KHAN YUNIS, Palestina: Het hoofd van de Al-Nada-bakkerij in Khan Yunis in het zuiden van Gaza heeft een 'corona-cake' gemaakt met een vrouw met een blauw mondkapje.
Foto

Hij plaatste het ontwerp voor het eerst op sociale media en nu bestellen tientallen mensen het elke dag.
Terwijl hij keek naar hoe de wereld probeerde het bewustzijn over het nieuwe coronavirus te vergroten en de mensen ervan te overtuigen om thuis te blijven, kreeg de Palestijnse bakker Eyad Abu Rezqa een idee.
Het hoofd van de Al-Nada-bakkerij in Khan Yunis in het zuiden van Gaza heeft een ‘corona-cake’ gemaakt met een vrouw die een blauw gezichtsmasker draagt, met als doel mensen te herinneren aan het belang van sociale afstand.
Hij plaatste het ontwerp voor het eerst op sociale media en nu bestellen tientallen mensen het elke dag in de verarmde Palestijnse enclave, zei hij.
"Meteen kreeg het grote belangstelling, klanten begonnen te zeggen 'ik wil die cake'," vertelde Abu Rezqa aan AFP.
"Elke dag stijgt de vraag van onze klanten naar de maskertaart."
Hij benadrukte dat hij het risico van de dodelijke ziekte die meer dan 50.000 mensen heeft gedood niet kleineerde, maar probeerde de moed erin te houden en tegelijkertijd het bewustzijn te bevorderen.
Tot dusver heeft Gaza 12 bevestigde gevallen van COVID-19, die allemaal geïsoleerd zijn, volgens gezondheidsautoriteiten in de door Hamas geleide strook.
Net als de rest van de wereld hebben de autoriteiten strikte sociale afstandsregels ingevoerd om besmetting te voorkomen, maar hebben ze nog niet alle niet-essentiële bedrijven gesloten.
Het personeel dat de taarten maakt, draagt ​​beschermende kleding, merkte Abu Rezqa op.