De Amerikaanse president Donald Trump heeft corona en dat is bij Madame Tussauds niet onopgemerkt gebleven. Voor de zekerheid is zijn wassen beeld maar even in quarantaine gezet, compleet met mondkapje.

'Hartstikke frappant dat het hier in Amsterdam gebeurd, maar je ziet wat voor bekijks het heeft', vertelt een passant. Veel voorbijgangers blijven even voor de etalage van Madame Tussauds staan om selfies te nemen met Trump zijn wassen beeld.

De president staat bekend om zijn mening dat het coronavirus niet zo'n groot probleem is. Hij weigerde een lange tijd zelf een mondkapje op te doen. Ook maakte Trump zijn tegenstander in de presidentsverkiezingen Joe Biden laatst belachelijk dat hij er wel een op doet.

Dat Trump nu zelf het virus heeft, is ironisch, zegt een voorbijganger. 'Hij zei dat het niet echt was en het er niet toe doet. Maar kijk nu eens, ik ben best blij als ik eerlijk ben.'

Hoewel het wassen beeld nog iets bruiner kan, noemen passanten het een betere versie van Trump zelf: 'Ja beter dan normaal. Laat hem maar een tijdje z'n mond dichthouden met het kapje op. Misschien wel goed.'

Madame Tussauds haalt wel vaker grappen uit met het wassen beeld van Trump. Zo werd het eerder al op straat gezet als reactie op Trump zijn inreisverbod voor Europeanen.

Toch zien sommigen liever een ander persoon achter het glas. 'Ik had liever Mark Rutte gezien', zegt een passant beteuterd.