CASTRICUM - Archeologiecentrum Huis van Hilde in Castricum is op zoek naar een lookalike van Julia. Het meisje uit de Bronstijd (ca. 2000-800 v. Chr.) werd tijdens een archeologische opgraving in 1974 in Bovenkarspel gevonden.

De uitverkorene krijgt de eer om in vier korte films voor bij een nieuwe tentoonstelling de rol van Julia te spelen. "Ze moet er wel een beetje op lijken maar we zoeken ook geen exacte kopie", aldus Kristel Witkam van het Huis van Hilde.

Voor de nieuwe tijdelijke tentoonstelling die vanaf april te zien zal zijn, worden vier korte films opgenomen. Bezoekers van de tentoonstelling komen zo via storytelling alles te weten over de Bronstijd, de Bronsschat en alle andere topvondsten die tijdens de grootste opgraving ooit in Noord-Holland zijn opgegraven.

De gezochte Julia is idealiter tussen de 17 en 25 jaar, lijkt een beetje op Julia en is natuurlijk heel enthousiast om een rol te spelen in de korte films. "Het zou fijn zijn als ze acteerervaring heeft, maar het is niet verplicht. Onze lookalike mag ook echte replica's van de vondsten vasthouden in de filmpjes. Het is echt een hoofdrol."

De tentoonstelling volgt op het boek 'Landschap vol leven' over de resultaten van de opgravingen, dat in december in Huis van Hilde werd gepresenteerd. Op zondag 17 februari zijn de audities, de opnamedagen vinden op 26 en 28 februari plaats. Denk jij dat je de nieuwe Julia bent? Stuur dan een mailtje met je naam, leeftijd, mailadres en telefoonnummer frontoffice@huisvanhilde.nl.
Foto