Het felgroene huis van Ineke van Amersfoort in Den Helder moet overgeschilderd worden in een minder opvallende kleur. Dat heeft de omgevingscommissie maandag besloten.

Zowel de gemeente als de buren klaagden al enige tijd over de appeltjesgroene kleur van de woning. Het zou niet in het karakter van de wijk passen en bovendien zouden buren last hebben van de groene gloed.

Een paar jaar geleden besloot Van Amersfoort haar huis appeltjesgroen te verven, er waren immers wel meer gekleurde huizen in de wijk te vinden. Al snel bleek het appeltjesgroen erg uit de toon te vallen, andere woningen waren geschilderd in minder opvallende kleuren. Waar anderen mensen het een mooi kleurtje vinden, vinden het anderen het een afschuwelijk gezicht.

De gemeente ontving verschillende klachten en besloot dat Van Amersfoort haar huis moest overschilderen. Hier tekende Van Amersfoort bezwaar tegen en uiteindelijk moest de omgevingscommissie er een besluit over nemen. De uitkomst daarvan pakte negatief uit voor Ineke.

Van Amersfoort laat het er niet bij zitten: ”Als ik niets doe moet het huis op 8 maart overgeschilderd zijn. Ik ga nu met mijn jurist kijken of er nog vervolgstappen genomen kunnen worden. Want wie ‘a’ zegt moet ook ‘b’ zeggen,” zegt Ineke.
Foto