Een gestolen creditcard gebruiken, dat mag natuurlijk niet. Maar als de verdachten vervolgens worden aangehouden zoals hier in Canada, valt er in elk geval nog wat te lachen. Het filmpje is al 'de beste slapstick sinds Laurel en Hardy' genoemd.

Het gebeurde afgelopen week in Spruce Grove, een 35.000 inwoners tellende plaats in de Canadese provincie Alberta. De winkeleigenaar vertelde aan de nieuwszender CBC News dat hij een man wegstuurde wiens creditcard door de betaalautomaat werd geweigerd toen hij een blikje frisdrank probeerde af te rekenen.

Toen hij de man later buiten zag zitten naast een vrouw, belde de winkeleigenaar alsnog de politie. En agent kwam af op de oproep. Hij kreeg het direct met het stel aan de stok. Voor wat er daarna gebeurde, moet je vooral de video hieronder bekijken: zeker weten dat je je lachen niet kunt inhouden.

De 28-jarige man en de 29-jarige vrouw konden uiteindelijk worden aangehouden. Ze zitten vast op beschuldiging van onder meer het gebruik van een gestolen creditcard, het zich verzetten tegen de aanhouding, mishandeling van een politieagent en een poging om de agent te ontwapenen.
Filmpje