Deze Canadese winkelier heeft zo zijn eigen manier om overvallers weg te jagen. Stap 1: lading pepperspray. Stap 2: kletsen op de blote poep. Stap 3: heel kwade vrouw.
Het was er duidelijk eentje dat ze niet zagen aankomen, de twee overvallers die deze week de nachtwinkel van Zhen Yang ergens in Canada binnenstapten. Het duo bedreigde de man met een mes en verwachtten vlotjes alle cash mee te kunnen grissen. Maar dat was zonder Yang gerekend.
Op de bewakingsbeelden is te zien hoe de man een bus pepperspray grijpt om u tegen te zeggen en de overvallers bijna in het goedje verdrinkt. Eentje druipt meteen af, de ander blijft enigszins verblind staan om Yang vervolgens alsnog te lijf te gaan. Alweer een slecht plan, zo blijkt wanneer de winkelier hem met een stoel van zich afduwt en de overvaller over de toonbank gooit. Die verliest in al het gewoel zijn broek (en gezicht) waarna hij enkele rake kletsen op de blote billen krijgt. En dan had hij die schoenen van Yang’s vrouw nog niet van dichtbij gezien…
Beide verdachten van de overval zijn intussen opgepakt. Winkelier Yang kreeg op zijn beurt een lading felicitaties, al benadrukte de politie wel dat het bij gewapende overvallen toch beter is “gewoon te doen wat de daders zeggen”.
Filmpje