Een pizzarestaurant in Florida heeft zich de woede van ouders op de hals gehaald door een tekst bij de ingang: Geen kinderen. ,,Dit is een schande”, reageren velen op social media. Anderen vinden dat het restaurant helemaal gelijk heeft.

Troy Taylor opende zijn pizzeria Hampton Station in Tampa Bay in 2015. Toen was het een familierestaurant waar kinderen graag gezien waren. Hij zegt nu echter dat heel wat ouders hun kinderen niet onder controle kunnen houden en dat hij daarom wel actie moest ondernemen.

,,We zitten aan een drukke straat en het terras is niet afgeschermd van de weg. Een kind had hier onlangs ernstig gewond kunnen raken", zo verklaart hij zijn besluit. ,,Het is hier een kwestie van verantwoordelijkheid en veiligheid. De dag na dat incident dacht ik dat zoiets nooit meer mocht gebeuren. We serveren alcohol en dat in combinatie met loslopende kinderen blijkt erg gevaarlijk te zijn.”

Op social media regent het reacties. ,,Dit is toch discriminatie?” Anderen hebben dan weer begrip voor de beslissing van Taylor en vinden dat er nog voldoende kindvriendelijke plekken in de buurt zijn.

Taylor schreef in een reactie op een boze moeder dat het een van de moeilijkste beslissingen in zijn carrière was. ,,Maar ik kon niet leven met het idee dat een kind gewond zou kunnen raken in mijn restaurant. We hebben hier bijzonder leuke kinderen over de vloer gehad, en ik ga ze missen". Hij stelt dat hij deze beslissing voor ieders welzijn heeft genomen.

Een ander restaurant in de buurt, Southern Brewing and Winemaking heeft aangegeven hetzelfde probleem te ervaren. De eigenaars hebben echter een andere oplossing dan een kinderverbod: ze hebben regels opgesteld om lopen, roepen en ander wangedrag van kinderen te ontmoedigen.

,,We zijn absoluut een familievriendelijk restaurant, en we willen geen verbod opleggen. Maar er zijn wel wat regels nodig”, aldus verantwoordelijke Charlies McElmann. ,,Ik denk dat mensen tegenwoordig hun kinderen niet meer durven straffen. Zeker niet in het openbaar.”
Foto