Een 2-jarig jongetje is in Tilburg bijna gestikt in een snoepje. Dat gebeurde vorige week woensdag in de Kruidvat tegenover de Albert Heijn XL. Een winkelende klant bedacht zich geen moment en redde het kind van een vermoedelijke verstikkingsdood.

Vandaag, vijf dagen later, is de moeder van het jongetje naarstig op zoek naar haar redder in nood. "Zonder deze vrouw zou mijn zoontje er misschien niet meer zijn geweest", vertelt Kimm Hamel tegen het Brabants Dagblad.

De 26-jarige Kimm staat woensdagmiddag in de wachtrij in de Kruidvat in Tilburg, tegenover de Albert Heijn XL, wanneer ze de schrik van haar leven krijgt. Haar zoontje van 2, Luuk, begint ineens naar lucht te happen. Wat blijkt: een snoepje, in de vorm van een colaflesje, blijkt vast te zitten in zijn keel.

Kimm slaat volledig in paniek en weet even niet wat ze moet doen. Een vrouw die achter haar staat ziet alles gebeuren en neemt zonder nadenken het heft in handen. "Het was een jonge vrouw die ook net moeder was geworden”, weet Kimm. "Ze pakte mijn zoontje en legde hem voorzichtig over haar arm. Ze bleef heel kalm en rustig en duwde hem een keer of vijf tussen zijn schouderbladen.”

En met succes: het snoepje schiet uit Luuk zijn keel, waarna hij weer naar lucht kan happen. Op een zere keel na maakt het 2-jarig jongetje het inmiddels goed.