In Wales is een 29-jarige man gestikt toen hij een cheeseburger van McDonald's in één hap probeerde naar binnen te spelen. ,,Kijk eens wat ik kan", zei de 29-jarige Darren Bray tegen zijn vrienden, vlak voordat hij de burger na een avondje uit in zijn mond propte.

Kort erop liep Bray, vader van drie kinderen, blauw aan, waarna hij stikte hij in de cheeseburger. Dat meldt de Britse krant Metro.

Vriend Sam Bisgrove zag het gebeuren. ,,Darren nam zijn cheeseburger, rolde die op tot een bol en stak die in zijn mond". Vrienden belden de ambulance en het ambulancepersoneel probeerde de man nog te reanimeren. Bray overleed ter plaatse.

De zaak kwam voor de rechter, waar dokter getuigde dat de man stierf door een blokkering van zijn luchtpijp. ,,Toen we het slachtoffer onderzochten, vonden we een bol voedsel van 8 bij 5 centimeter in zijn keel. Daardoor kon hij niet ademen. De man is heel snel overleden door verstikking".

De man had ook gedronken en had anderhalve keer de toegelaten alcohollimiet in zijn bloed. Maar volgens de dokter was dat niet genoeg 'om zijn oordelingsvermogen te schaden'.