De Satanic Temple of Utah probeert basisscholen in Utah, New York, Massachusetts, Arizona, Minnesota, Louisiana en Florida zo ver te krijgen dat haar curriculum wordt opgenomen in hun leerplan.

De Satanisten wijzen erop dat “christelijke evangelische groepen reeds zijn geïnfiltreerd in het leven van Amerikaanse kinderen via naschoolse religieuze programma’s op openbare scholen”.

Zij willen de leerlingen “een eerlijke keuze bieden: Jezus of Satan”. “Het is belangrijk dat kinderen begrijpen dat er meerdere perspectieven zijn voor alle onderwerpen, en dat zij een keuze hebben in hun denken” zegt Doug Mesner, mede-oprichter van de Satanic Temple.

Het gaat echter niet om het aanbidden van de duivel, bezweert de Temple. De club gelooft niet in het bestaan van een bovennatuurlijk wezen “dat in andere religies plechtig wordt aangeduid als Satan, Lucifer of Beëlzebub.”

“De Temple verwerpt alle vormen van bovennatuurlijkheid en is toegewijd aan de idee dat wetenschappelijke rationaliteit de beste maatstaf is voor realiteit.”