Een DHL-vrachtvliegtuig is vrijdagnacht bij de landing op de Italiaanse luchthaven Bergamo doorgeschoten en op een autoweg terechtgekomen. Volgens Italiaanse media schoot het toestel door een vangrail heen die de landingsbaan van een autoweg scheidde. De Boeing kwam tot stilstand met de neus op de weg. Bij het ongeluk raakte niemand gewond.

Het toestel, een Boeing 737, was afkomstig van luchthaven Charles de Gaulle bij Parijs. Het slechte weer zou de landing van het vliegtuig in Italië hebben bemoeilijkt, schrijft de krant Corriere della Serra.

De Italiaanse luchtverkeersleiding heeft na het ongeluk een aantal vluchten moeten omleiden naar het vliegveld Milaan Malpensa. Rond 07.00 uur kon het vliegveld van Bergamo weer in gebruik worden genomen. De luchthaven is het op twee na drukste vliegveld van het land, met meer dan 10 miljoen passagiers per jaar.
Een ooggetuige die in de buurt van het vliegveld woont, zegt dat de piloot erger heeft weten te voorkomen door een volle parkeerplaats te vermijden.
Foto