De politie van Houston heeft grote moeite moeten doen om een 12-jarig meisje te pakken te krijgen. De joyrider ging er met 160 kilometer per uur vandoor toen agenten haar wilden aanhouden.

Tijdens de wildwestachtervolging wisselde het meisje geregeld van rijstrook, negeerde meerdere rode stoplichten en reed op de verkeerde weghelft en door de berm. "Er kwamen veel, heel heel veel auto's op haar af", zegt een woordvoerder van openbaar aanklager.

"Op een gegeven moment kwamen er twee auto's recht op haar af, maar ze wist er precies tussendoor te rijden. Het is een wonder dat er geen ongelukken zijn gebeurd."

Het meisje was er eerder op de dag met haar 5-jarige zusje vandoor gegaan in de auto van hun oma. De vrouw had daarop de politie gebeld. Via het gps-systeem van de auto kon het voertuig worden opgespoord, maar toen het meisje de agenten zag, sloeg ze dus op de vlucht.

De auto kon uiteindelijk na zo'n 15 kilometer door de fabrikant op afstand worden uitgezet, waarna het meisje werd gearresteerd. Ze zit nog altijd vast wegens gevaarlijk rijgedrag. Ze zei dat ze een bezoekje wilde brengen aan haar vriendje.

Er vielen wonderbaarlijk genoeg geen gewonden bij de achtervolging en slechts een paar auto's liepen wat blikschade op.
Filmpje