Een Britse toeriste is zaterdag door reddingswerkers uit de Atlantische oceaan bij Madeira gehaald, nadat ze een poging deed achter een cruiseboot aan te zwemmen. De vrouw was na een ruzie richting het vliegveld gegaan om terug naar huis te vliegen, maar bedacht zich op het laatste moment. Toen ze de boot zonder haar zag vertrekken, sprong ze die achterna.
Het stel was net een dag op vakantie, toen het ruzie kreeg. Beide echtelieden kochten een ticket terug naar huis, maar de Britse verloor haar man op het vliegveld van Madeira uit het oog. In de veronderstelling dat hij zich waarschijnlijk bedacht had en terug was gegaan richting cruiseboot, besloot ze zelf ook de boot terug te nemen, maar miste die.

De vrouw sprong in het water en probeerde de boot in te halen, maar tevergeefs. Havenmeester Félix Marques vertelt aan de Portugese krant Correio da Manhã: ,,De vrouw was zo'n 500 meter van de kust toen vissers haar hoorden schreeuwen. Toen ze haar zagen, had ze zich vastgeklampt aan haar handtas."

De Britse lag zo'n vier uur in het water, voordat ze gered werd. Ze is met onderkoelingsverschijnselen naar het ziekenhuis gebracht. Ze maakt het inmiddels weer goed. Haar man is teruggekomen naar Madeira om bij haar te zijn.