De Lyubov Orlova, een slooprijp en verlaten Russisch cruiseschip dat bijna een jaar geleden op drift raakte, schijnt zich in de buurt van het Verenigd Koninkrijk te bevinden en dreigt daar te stranden op de kust. Het schip zou volgens geruchten vol zitten met ratten.
De Lyubov Orlova drijft al bijna een jaar op de Atlanische Oceaan. Het schip zou richting Engeland drijven.
Hoewel de Britse kustwacht nog niets heeft gemeld over het schip, willen de geruchten dat radiobakens van reddingboten op het schip aangeven dat het momenteel vlak voor de westkust van Schotland drijft. Ook zouden talloze hongerige ratten aan boord zijn die zich in leven houden door hun eigen soort op te eten. Hoe gruwelijker, hoe mooier het verhaal. Er zijn echter geen controleerbare aanwijzingen dat dit inderdaad zo is.
Feit is wel dat het onbemande Russische cruiseschip al sinds januari 2013 stuurloos ronddrijft op de Atlantische Oceaan. De eigenaar probeerde het schip te verslepen van St. Johns in het Canadese Newfoundland naar de Dominicaanse Republiek, waar het zou worden gesloopt. Maar tijdens een storm brak de sleepverbinding en toen pogingen die te herstellen mislukten, werd de Lyubov Orlova aan haar lot overgelaten. Ze was daarna maandenlang spoorloos en vermoed werd dat ze was vergaan.
Verschillende bergers zijn ge´nteresseerd in het ruim 100 meter lange spookschip dat is ingericht voor 110 passagiers en waarvan de waarde op een miljoen dollar wordt geschat. Ook de Nederlandse avonturier en discotheekeigenaar Pim de Rhoodes zocht in februari vorig jaar tevergeefs naar het schip. Foto