Een 62-jarige man, die in 2014 een fietser doodreed terwijl hij onder invloed van alcohol was, lijkt weinig te hebben geleerd van zijn fouten. Hij wilde na afloop van zijn rechtszaak opnieuw met een slok op in de auto stappen.

Tijdens de rechtszaak, waarin negen maanden celstraf tegen hem werd geëist, was het de rechters en de openbaar aanklager al opgevallen dat er een alcoholwalm om de man hing. Omdat de politie het niet vertrouwde, kreeg de man een rijverbod. Daar trok hij zich volgens BN De Stem niets van aan, waarna de agenten een blaastest bij hem afnamen. Daaruit bleek dat hij inderdaad te veel gedronken had, al zou het slechts om een kleine hoeveelheid zijn gegaan.

De 62-jarige staat voor de rechter vanwege een ongeluk in 2014, waarbij hij een 68-jarige fietser uit Oosterhout raakte toen hij een rotonde wilde verlaten. De fietser overleed aan de verwondingen. De man zegt dat hij de fietser niet zag en dat de hoeveelheid alcohol in zijn bloed (1,95 promille, ruim 3 keer de wettelijk toegestane hoeveelheid) niets met het ongeluk te maken had. Hij zou de alcohol namelijk de avond ervoor al gedronken hebben, die zou de ochtend erna dus inmiddels zijn uitgewerkt. Een verhaal dat de rechters overigens niet echt geloven, hij zou zich dan praktisch in coma hebben gezopen zei een rechter volgens de krant.

Het was niet voor het eerst dat de man zich niets lijkt aan te trekken van een rijverbod. De dag na het ongeluk werd hij ook betrapt op rijden zonder rijbewijs. Dat was vanwege het ongeluk ingetrokken, maar dat was de man naar eigen zeggen vergeten.

Behalve 9 maanden celstraf, waarvan twee voorwaardelijk, eist de officier van justitie dat de man op gesprek gaat bij verslavingszorg over zijn alcoholgebruik en een rijontzegging van drie jaar.