Je hoeft niet per se een bloederig monsterpak aan te trekken om mensen tijdens Halloween de stuipen op het lijf te jagen. Gewoon verkleed gaan als elkaar blijkt genoeg te zijn, bewijzen een vader en zoon uit de Amerikaanse staat Oregon. Hun verkleedpartij blijkt een echte breinbreker te zijn: ,,Wie is nou wie?", reageert iemand op de foto van de twee, die inmiddels al 1,3 miljoen keer bekeken is. ,,Dit doet pijn aan mijn hersenen", zegt een ander. En: ,,Is dit nep?"

Vader Paul Evers (54) laat er geen onduidelijkheid over bestaan: ,,Er is geen Photoshop aan te pas gekomen", vertelt hij aan ABC News over de foto die dinsdag online is gezet. Hij en zijn zoon Bobby (26) besloten tijdens Halloween voor de grap als elkaar op te dagen bij het creatieve bureau waar ze samen werken.

,,Het was waarschijnlijk de grappigste dag van ons leven", zegt Bobby. ,,We liepen de hele dag naast elkaar. Collega's wisten niet wat ze zagen en schrokken zich rot. Ze begrepen er niks van."

De twee lieten allebei hun baard staan en wisselden van kleding. Er is ook wel wat make-up aan te pas gekomen. Omdat Bobby lange wimpers heeft, besloot zijn vader nepwimpers op te plakken. ,,We hebben zo gelachen", vertelt Paul. ,,We hadden geen idee dat onze gezichten zoveel op elkaar leken. Het was voor ons ook een enorme verrassing."

Hun foto leidt tot verbijsterde reacties online. De meeste mensen zeggen dat ze helemaal in de war zijn van de foto en dat de gelijkenis bijna eng is. ,,Die reacties leken echt heel erg op alle reacties die we kregen van mensen die ons tegenkwamen", zegt Paul.
Foto