Hij klingelt 's avonds laat nog aan zijn bel, rijdt te hard en probeert jonge kinderen te paaien. De bewoners van Maarssenbroek zijn helemaal klaar met een opdringerige ijscoman en willen hem verbannen.

Volgens buurtbewoners maakt de ijscoman kinderen eerst lekker met ijs en stuurt hij ze daarna pas naar hun ouders om geld te halen, zegt buurtbewoner Roy Smulders tegen RTV Utrecht.

"Dat opdringerige verkoopgedrag werkt behoorlijk averechts en heeft vele ouders al doen besluiten de ijscoman te boycotten", zegt Smulders, die namens de wijkcommissie klachten in kaart brengt. Ook op een speciale Facebookpagina, stromen de klachten binnen. Buurtbewoners denken erover na om de man te verbannen uit de wijk.

Volgens de wijkcommissie Spechtenkamp zijn er ook klachten binnengekomen uit andere wijken van het Utrechtse dorp. "Ook het gebrek aan hygiŽne en het blijven bellen voor de deur bij (ex-)klanten wekt veel irritatie", schrijft de commissie op Facebook. Dat de ijscoman ook zondags ijsjes verkoopt, valt niet goed in verband met de zondagsrust.

De wijkcommissie benadrukt niet tegen het verkopen van ijs te zijn. "Maar we willen een andere ijsverkoper die zich wel aan de regels houdt." De ijscoman was niet bereikbaar voor commentaar.