Quote:
Italiaanse bakkers hebben voor de tweede keer in korte tijd het record ‘langste pizza ter wereld’ verbeterd. Dit gebeurde in Milaan toen bakkers uit diverse plekken van Italië een pizza Margherita van 1,6 kilometer lengte bakten.
@venzje:
natuurlijk was die pizza koud toen hij af was, en kregen mensen die ervan mochten eten een opgewarmd rechthoekig stuk pizza, dat waarschijnlijk niet beter was dan een goede diepvriespizza

apropos diepvriespizza....
ben er niet tegen, eet ze zelf ook af en toe (al dan niet opgeleukt met 'inspiratie van de dag', ze zijn er in verschillende 'prijs en kwaliteit'....
- van 'goedkope kartonnen bodem met goedkoop vet beleg'dat je in de oven kunt plaatsen, oven instellen en uit de oven haalt als het gaar is....
- tot een 'ingewikkeld, en veel duurder pakket met bodem, basisvulling en een paar zakjes of doosjes met ingredienten die je tijdens of na het bakproces moet toevoegen'....
al die diepvriespizza's zijn net zo rond als pizza's die je 'buiten de deur' eet, al dan niet aan punten....
in grote delen van de wereld bakken veel huisvrouwen inmiddels zelf af en toe en pizza, vaak bij feestjes, waar de pizza in stukken gesneden wordt geserveerd....
die pizza's zijn vaak ook heel goed lekker, maar komen van een bakblik, en zijn dus vierkant of rechthoekig

bij een machinaal bakproces zijn rechthoekige pizza's waarschijnlijk veel praktischer en ecologischer
-minder energie
-kleinere verpakking
zo komt het dus dat ik mij afvraag of diepvriespizza's ook rond zouden zijn als ze niet zo vaak zouden worden opgewarmd in een combi-magnetron
