Een Chinese man doet mee voor de titel 'Langste man ter wereld' nadat het ziekenhuis er achter kwam dat hij bijna twee en en halve meter lang is.
Zhao Liang (27) was naar het ziekenhuis gegaan voor een operatie aan z'n voet wegens de gevolgen van een oude blessure die hij had opgelopen toen hij nog basketbal speelde. Het ziekenhuis-personeel schrok nogal van z'n lengte en vroegen hem zijn lengte officieel te laten opmeten. ze kwamen tot 2.46 meter terwijl Bao Xishun, de tot dusver langste man van China, 'maar' tot 2.36 meter hoogte reikt. Volgens Wang Keyun, zijn moeder, heeft Zhao Liang een grote eetlust en kan hij gemakkelijk een stuk of 8 hamburgers op en dan nog drie borden avondeten, "maar de zorgen over z'n huwelijk en z'n gezondheid hebben m'n haar helemaal wit gemaakt." verklaart ze verder. Volgens Dr. Liu Yuchen, die Zhao's voet heeft geopereerd is hij in goede gezondheid en brengt zijn enorme lengte geen extra complicaties met zich mee. De lengtemeting is nog niet bevestigd door de Guinness Record-organisatie maar Zhao zoekt wél officiële bevestiging.
Er is echter nog een man die nog langer is dan Zhao: de Oekraïense veehoeder Leonid Stadnyk, die 2.57 meter meet. De in 1940 overleden Amerikaan Robert Wadlow geldt nog steeds als de langste man die ooit leefde. Hij was 2.72 meter lang.