Tientallen moeders hebben zaterdag in Londen publiekelijk hun kind de borst gegeven. Met de massale actie voor hotel Claridge’s wilden de demonstranten steun betuigen aan de 35-jarige Louise Burns.

Dat meldt de BBC zaterdag.

Burns werd enkele dagen geleden in het restaurant van het luxehotel gevraagd haar borst te bedekken met een servet tijdens het voeden.

De Facebookgroep Free to Feed, die het protest organiseerde, eist dat het hotel zijn beleid aanpast. In Groot-Brittannië is het sinds 2010 voor bedrijven wettelijk verboden om vrouwen te discrimineren omdat ze hun kind de borst geven.

Nigel Farage, leider van de rechts-nationalistische partij UKIP, zorgde eerder deze week voor ophef toen hij op de radio zei dat bedrijven vrouwen die borstvoeding geven zouden kunnen vragen om ”in een hoekje te gaan zitten”.

Een woordvoerder van premier David Cameron liet daarentegen weten dat niemand een vrouw een ongemakkelijk gevoel mag geven, als ze haar kind de borst geeft.

In Nederland ontstond vorig jaar commotie toen een vrouw in Rijswijk uit een restaurant werd gezet omdat ze borstvoeding gaf.