Honderden vrouwen in ArgentiniŽ zijn de straat op gegaan om in het openbaar borstvoeding te geven. Ze protesteerden daarmee tegen de politie.

Hoewel het in ArgentiniŽ legaal is om in het openbaar borstvoeding te geven, kreeg Constanza Santos vorige week in Buenos Aires een standje van de politie toen ze haar negen maanden oude baby aan het voeden was op een plein. Op social media ontstond een storm van verontwaardiging en werd opgeroepen tot een massaal protest.

Honderden moeders gaven daar gisteren gehoor aan in verschillende steden in het land. Ze gingen zitten en gaven hun kind de borst. Ze hadden borden bij zich met teksten als 'borstvoeding geven is geen onderwerp van discussie' en 'mijn borsten, mijn rechten'.

Niet alleen op straat, maar ook op social media werd massaal gehoor gegeven aan de oproep om te protesteren.

De agenten die de Argentijnse vrouw hadden aangesproken op het voeden van haar kind zijn door het politiekorps met tijdelijk verlof gestuurd. Ook heeft de korpsleiding aangekondigd dat agenten getraind worden hoe ze moeten omgaan met borstvoeding geven in het openbaar.

Vorig jaar ontstond er in ArgentiniŽ ophef toen een lid van het parlement haar baby borstvoeding begon te geven tijdens een vergadering. Er was veel waardering voor haar actie, maar ook veel kritiek.
Foto