De familie van de 9-jarige Ben Thaden-Pierce uit Texas stelt alles in het werk om zijn favoriete plekken nog aan hem te laten zien, voordat hij blind is. Zo vloog hij naar Alaska om het noorderlicht te zien.

Ben verliest langzaam zijn gezichtsvermogen vanwege complicaties bij zijn geboorte. Omdat hij weet dat hij op een gegeven moment niets meer kan zien heeft hij een wensenlijst gemaakt, met daarop onder andere dus bezoekjes aan de ruimtevaartorganisatie NASA, het carnaval in New Orleans Mardi Gras en het attractiepark de Wizzarding World of Harry Potter in Orlando, Florida.
Met hulp van sponsoren en vrienden kon Ben op die manier al aardig wat plekken bezoeken. Een vliegtuigmaatschappij hoorde van zijn wenslijst en vloog hem vanuit Texas naar Alaska, schrijft FOX8, om het noorderlicht te zien.

Zijn familie is erg dankbaar voor alle steun, maar moeder Heidi beseft goed de dubbele laag aan hun avontuur: "Het is prachtig om hem te zien genieten, maar het breekt ook mijn hart vanwege de reden dat we dit allemaal doen. Ik zou willen dat we niet zo’n haast hoeven te maken met deze reisjes."
Foto