Een klein meisje dat 11 dagen vermist was in een Siberisch bos, is gered door haar puppy. Gisteren werd bekend dat de 3,5-jarige Karina na een grootschalige zoekactie was teruggevonden.
Nu blijkt dat haar hond haar 's nachts warm heeft gehouden en na een week hulp is gaan halen. De viervoeter heeft reddingswerkers naar het meisje toegeleid. In het bos, waar ook beren en wolven leven, was het 's nachts ongeveer 6 graden.
Het meisje blijkt te hebben overleefd met wilde bessen en rivierwater. Ze maakte bedjes in hoog gras, zoals mensen vaker doen in het gebied. Maar door het hoge gras was ze niet zichtbaar voor de bemanningen van de helikopters en een drone die waren ingezet.
De kleuter verdween op 29 juli. Mensen hadden haar richting bos zien lopen met de jonge hond. Toen de hond anderhalve week later uit het bos kwam, waren reddingswerkers in eerste instantie bang dat het meisje overleden was.
Na vele dagen zoeken in het gebied van 30 vierkante kilometer bos en moeras werd Karina gevonden in het hoge gras in een drassig gebied bij een rivier. Het meisje was uitgeput en bang en kon nauwelijks praten. Ook was ze afgevallen, maar verder had ze alleen wat schrammen en muggenbeten.
De vermissing werd pas op 3 augustus gemeld. De moeder van het meisje dacht dat haar vader haar had opgepikt, maar die bleek te zijn ingezet bij het blussen van bosbranden. Er was tussen de twee ouders in die vier dagen geen contact.