Met één hand op zijn pistool en één hand op zijn taser heeft een politieagent een eind gemaakt aan het voeden van een baby. De Belgische moeder van het kind gaf borstvoeding op het terras van een Amerikaanse golfclub. Maar daar was de manager niet van gediend. De moeder ging met haar man en dochtje begin juni lunchen in White Plains, in de staat New York. Hoewel de Belgen geen lid waren van de club, mochten ze buiten op het terras een hapje eten. De vrouw gaf haar dochter Luka daar borstvoeding. De manager vroeg het gezin direct te vertrekken, schrijft The New York Post.
De vader, Tom Neijens (36), diplomaat bij de Belgische missie bij de VN, zei dat het maar een paar minuten zou duren. Toch werd moeder Roseline Remans (34) dringend verzocht om baby Luka op het toilet te voeden. Toen zij daar geen gehoor aan gaf, werd de politie gebeld.
De mensen die aan andere tafeltjes op het terras aan het lunchen waren, moesten van de gealarmeerde agent vertrekken. Toen werd het 'net een western fim', zegt Neijens in de New Yorkse tabloid. "Hij liep op ons af met één hand op zijn pistool en zijn andere hand op zijn taser."
Het stel werd gewaarschuwd dat het daar niet hoorde te zijn. De chique club dacht bovendien dat ze terroristen waren, omdat ze een zwarte rugtas bij zich hadden. Maar toen de agent identiteitsbewijs van Neijens zag dat het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken had uitgegeven, bond hij in. "U moet begrijpen dat deze club in het verleden terroristische dreigingen heeft gehad." Neijens eiste later per e-mail excuses van de manager van de club. "Ik maak me zorgen over het feit dat u geen onderscheid kunt maken tussen een Europees echtpaar dat een rustige plek zoekt om borstvoeding te geven en zelfmoordterroristen die een rugtas dragen." Hij heeft geen reactie gekregen.